21.8.09

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHH,Ramadhan dah tiba('',)








Tahniah semua,,,alhamdulillah..kita sedang meniti detik untuk tiba di bulan yang sangat dinantikan oleh seluruh umat islam di dunia ini iaitu asshahru romadon..alangkah beruntungnya kita berada di bulan ini,,masakan tidak,pelbagai ganjaran yang menanti kita termasuk hadiah misteri iaitu Lailatul Qodar,,alangkah beruntungnya insan2 yang dapat beribadat kepada Yang maha mengetahui pada malam ini,,justeru,,kita tidak tahu bilakah malam qodar ini,.maka kita perlulah menghidupkan hari2 kita pada bulan ini dengan sepenuh2nya beribadat dan memohon kepada Allah moga2 selama sebulan kita beribadat kepadanya melatih dan membiasakan diri kita untuk terus beristiqomah dalam mengabdikan diri kepada pencipta kita..so,puasa kali ini ana sambut di Apium Nilam Puri,,cadang nak balik rumah,,first day bukak pose ngn family coz adik2 sume cuti,,tapi nak wat camne,,xde rezeki,tambahan pula tadi baru je exam mid sem bagi subjek math,,aduhai susahnya,,tapi nak wat camne,,kene minat gak math ni,,kalau tak kene repeat plak nanti,,sepanjang ana belajar math kat sini xpaham satu pown ish3..so antara usaha ana malam tadi ialah stay up,walaupun pelajaran ni memeningkan,ana mintak tolong Zikri ajar,..cadang xnak tidur malam tu,tapi ana tertidur juga rupanya,,bangun2 dah pukul 6.pastu pukul 7a.m minta Arif plak ajar,,dapatla paham sikit,,alhamdulillah,,ezam dah settle,pasni uruskan kerja yang tertangguh plak,,berbalik semula pada kisah ramadhan tadi,,ana kene buka pose dengan rakan seperjuanganla nampak gayenye,,insyaAllah,,seminggu sebelum Syawal,,ana pulang ke rumah untuk berpuasa bersama keluarga tercinta,,pastu sambut raye,,pastu final exam hu3..ok..cukuplah sekadar itu coretan ana sekitar Ramadhan yg tiba ini,,,Tahniah sekali lagi.."tarikh puasa kita pada kali ini sama dengan ulang tahun kebakaran masjid Al Quds-21 ogos-"..aku benci zionis Laknatullah.!!!

No comments: