16.8.09

ehem2






ya sodiqi fi hazal internet..ana nak kongsi apa yg berlaku kat diri ana..ok,haritu(tarikh lupa la)ade sorang brother kol ana,die kate nak wat sesi fotografi untuk kelas,,katenye bawah pihak pentadbiran um,,tapi ana dapat agakla,,brother ni nak berniaga sebenarnya,,ok pas ana setting time ngn die,,ana bagtau kat dak kelas,,pakai smart2,,pilih kot yg sesuai dan kami pown ambilla gambar,,semangat gler nak amik gambar aduhai,,walaupun dah tengahari yg terik sehingga bisa membuatkan air peluh tepercik dari liang2nya,,kami tetap bersemangat menunggu giliran untuk sesi fotografi..pas sume dah wat posing masing2,,brother tu edarla kertas,,mak aih,,mahal gler siot,,cuba kita fikirkan,,untuk sekeping gambar size A4,,brother tu jual rm8 duit Malaysia,then,untuk pakej ransangan yakni termasuk tiga gambar candid,,diorg letak harge rm22,,cube kalian bayangkan,,,anggaran bilangan mahasiswa minda kelas pertama um nilam puri ni dalam 4oo lebih..kalau setiap org beli yg pakej ransangan=400 kali 22 =rm8800..kaya diorang bai..so pas semiggu tunggu gambar siap..ana pown bayarla rm22,,wah mantap juga gambarnye,,kire berbaloila..tapi ana frust gak la coz x dapat softcopynye,,kalau x..bolehla wat background kat laptop ni,,dalam kefrustan itu,,jeng3,tiba2 timbul idea di benak fikiranku,,ape gunenya aku ade printer 3 in 1,,scanner kan ade,,so,sejak daritu,,perniagaan scan ana pown berjalan,berpusu-pusu member datang"radi nak scan"pinta sahabatku,,'bolehje bayarla'.aku membalas permintaanya..he3..duit syiling aku pown bertambah-tambah,,almaklumlah satu scan 20sen..pastu aku kumpul2 sume gambar budak2 semester ana dan infakkan kepada shbt2 yg mengimpikan gambar2 mereka..kesimpulannya,,sekarang ni perniagaan scan,print fotostat dah maju..ehem2.('',)

No comments: