15.8.09

nak ckp melayu plak he3



ok sahabat sekalian,,,baru dapat gune wireless semula,,sebelum ni rosak la,,ok,aku nak cite kat korang..haritu tempat aku yakni apium nilam puri kene kuarantin seminggu bai coz of h1n1,,yang lawaknye,,dah nak habis kuarantin baru kuar paper pasal tempat aku kene tutup..pastu dalam paper tulis kami semua pulang ke rumah masing2,,aduhai banyaknye khilaf dalam paper buatan malaysia ni,,kami punyala terseksa dipenjara kat kampus ni,,xleh kuar seinci pown dari pagar tau x...yang untungnya,,dak majumuah ana(kelas aku) yang kene positif Horlick 1 Nescafe 1 tu,doktor kate time die dalam bas kene,,orng dalam bas sume pakai topeng kecuali 6 orang,so nak pendekkan cite,Allah pilih die la,,dak2 kelas die termasuk ketua kelasnya(meor farid Asyradi)kene suspek gak,kami pown kene check ngn nurse yang datang ke kampus kami,,so seminggu ni semua pakat pakai topeng atau omputeh oyak mask.aduhai rimasnya,,tapi pasti ada hikmahnya..so kami solat jumaat pown kat dalam kampusla,,julung2 kalinya dewan johor apium dijadikan sebagai tempat solat jumaat..Lastly pas seminggu dikuarantin kami dibebaskan atas ikat jamin Doa kepada yang maha kuasa..Alhamdulillah(";)

3 comments:

jai.jezz ^.~ said...

eh. comei ah korang sembahyang pakai mask tu.. hehehehe.. 'solat tetap solat..^.~'

Dr Asy said...

comei ye,,,betul tu jezz,,,solt tetap solat...hatta kakalu sakit sgt pown,,boleh gune gerak hati je,,indahnye islammm..i love islam

MyDeen said...

dalam alquran pon ada mengatakN Allah xkan trunkan ssutu ujian i2 tnpa kemmpuan hmbya..stiap yg brlaku pasti ada hkmhya ..mumkin Allah nak mnguji ksbran hmbanya..fkirknlah