1.12.09

1 Disember menyusul


Oh masa..
begitu pantas kau berlalu,
meninggalkan manusia yang kian kaku,
dek otak yang beku,
dalam kerugian yang semakin menepu.

Oh masa..
kalau dulu kau bagai membelai hariku,
namun kini kau menghantui diriku,
Apa yang aku dok merapu,
Aku pon tak tahu.(",)
Asifu..

Salam sahabat seperjuangan.Sedar tak sedar dah masuk bulan 12 sekarang ni.Banyak kenduri kahwin yang diadaptasi.Sebulan lagi 2010 akan muncul.Apalah bakti aku selama tinggal di bumi pinjaman ni.Makin lama makin banyak dosa yang belum dihapuskan oleh kebaikan.Ya Allah,berilah aku peluang untuk menghirup udaramu seraya berbakti pada dunia yang dihiasi dengan pancaroba ini.Aku hambamu yang amat kerdil mendambakan cintamu.Cinta yang pasti.Indahnya tidak terperi.

Info:*kekerapan pengunjung blog ini sudah mencecah 1000.Alhamdulillah.Sepanjang 4 bulan aku berblogging,ada juga insan yang teringin lawat blog yang berhabuk ditambah dengan pakej sawang ni.Thanks all.(",)
*Sepanjang minggu ni dok makan daging lembu je..mana-mana kenduri pasti ade daging lembu.Sekarang ni orang kenduri suka bagi makanan seperti kerepek dalam paket yang bercorak cantik.Dulu bagi bunga telur je.Dah maju katakan.
*Ustaz Dzul Khairi(aku seorang penulis)dah selamat diijabkabulkan.Moga berbahagia ke atas ex presiden gamis dan isteri.


1 comment:

rasyada said...

salam ziarah akhi.. hargai setiap masa yg kita ada.. masa yg dah berlalu xkan berputar ke belakang lg. perkara yg lalu, biarkan ia prgi. teruskn sisa baki kehidupan yg masih ada, penuhkn catatan kebaikan pd buku amalan. apa pn.. x sabar nk tgu kesudahan cinta munafik.. =)